McLaren: 'Geen titelsponsor voor ons in 2018'

News


Jeen Grievink

McLaren: 'Geen titelsponsor voor ons in 2018'

Het Formule 1-team van McLaren verwacht niet dat het volgend seizoen met een titelsponsor op de auto zal gaan rijden. Waar Red Bull Racing en Sauber dat wel doen met een respectievelijke Aston Martin en Alfa Romeo, daar ziet McLaren weinig toegevoegde waarde in het binnenhalen van een titelsponsor. Dit zegt Zak Brown, baas van de Britse renstal.

Waar Red Bull Racing in zee ging met Aston Martin als titelsponsor, daar deed het Formule 1-team van Sauber dat met Alfa Romeo. Voor McLaren zal deze vlieger hoogstwaarschijnlijk niet opgaan. Het team heeft wel enkele grote partners op het oog, maar ziet weinig toegevoegde waarde in een titelsponsor. Voormalig teambaas Ron Dennis verkondigde destijds al dat de tijden voor titelsponsoren voorbij zijn, en McLaren-baas Zak Brown sluit zich hier bij aan.

"Ik verwacht niet dat we een titelsponsor op de auto gaan krijgen", zo zei Brown tegen Motorsport.com. "Maar ik denk wel dat we een aantal grote partners zullen krijgen." De McLaren-baas ziet weinig in een titelsponsor, omdat hij dan de naam van McLaren moet delen. "Als je in de Formule 1 kijkt, dan zie je maar weinig teams die zich verbinden met een titelsponsor, dus ik denk niet dat het veel waarde heeft", zo legt hij uit.

"Wij zijn McLaren, niet ABC McLaren. Er is bij ons ruimte genoeg voor branding, maar we willen onze naam niet verkopen. In NASCAR worden rijders getrained om 'Chandon Ford' te bedanken, maar dit gebeurt niet in de Formule 1. Dus ik denk dat we ons merk zullen beschermen." Maar dat betekent niet dat de Britse renstal niet in zee gaat met sponsoren. "Enkele hebben al getekend, maar de aankondiging moet nog komen. We zijn echter nog niet klaar, alle sponsors zijn welkom", aldus Brown.

Ontdek het op Google Play