Mercedes over krachtbron voor 2018: "We zijn dichtbij de 1000 pk"

News


Léon le Comte

Mercedes over krachtbron voor 2018: "We zijn dichtbij de 1000 pk"

De bolide van Mercedes nadert de grens van de 1000 pk. Dat laat Andy Cowell, manager van de motoren, weten aan Motorsport.com. Afgelopen seizoen had de krachtbron van Mercedes al meer dan 900 pk.

De hybride-motor en Mercedes is vooralsnog geen ongelukkig huwelijks. Sinds de invoering van de hybride krachtbron won Mercedes vier wereldtitels op een rij. De motor van de Zilverpijlen is de meest efficiënte en krachtigste van de grid. Het gaat niet lang meer duren voordat de 1000 pk wordt bereikt volgens Cowel. "We zijn er dichtbij. Ik weet zeker dat het een keer gaat gebeuren."

Op dit moment wordt in er in de fabriek van Mercedes hard gewerkt aan de motor voor 2018. De motor van afgelopen seizoen was de meest efficiënte racemotor ooit. Het team van de wereldkampioen wil deze prestatie minimaal evenaren om de concurrentie voor te blijven. Voorlopig draaien de motorblokken op de testbank. Wanneer deze in de bolide worden geplaatst kan Cowell pas zeggen hoe efficiënt de krachtbron voor 2018 is. "De balans met de auto moet goed zijn. De technologie van de auto moet worden verbeterd om zo de prestaties van de aerodynamica en de motor te verbeteren. Laten we nog even afwachten hoe dat uit gaat pakken."

Ontdek het op Google Play