Yusuke Hasegawa: 'We wensen McLaren veel succes met Renault'

News


Joas van Wingerden

Yusuke Hasegawa: 'We wensen McLaren veel succes met Renault'

Na drie jaar komt er nu een einde aan het toch wat moeizame huwelijk tussen McLaren en Honda. McLaren-teambaas sloot de samenwerking al met een positieve noot af, Honda's Yusuke Hasegawa doet dat ook.

De dagen waarin Honda winnende motoren bouwde voor de Formule 1, liggen al een aardige tijd achter ons. De dominante jaren van McLaren en Honda (met Senna en Prost) keerden met de hernieuwde samenwerking helaas niet terug. Toch kijkt Hasegawa met opgeheven hoofd terug: "We konden de afgelopen races stabiele prestatiecijfers realiseren met de motor en dat kunnen we, zeker gezien de zware start, zien als een grote sprong vooruit. De afgelopen drie jaren waren erg moeizaam, maar ik wil mijn waardering uitspreken naar de McLaren-Honda-coureurs en de teamleden die keihard hebben gewerkt. Natuurlijk wil ik ook de fans bedanken die ons met hun geweldige steun zijn blijven motiveren." Dat laat de Japanner weten via de website van het team. "We wensen McLaren veel succes met hun nieuwe partner," voegt hij nog toe.

Na de winterstop komt Honda naar buiten als de motorleverancier van Toro Rosso. Het juniorenteam van Red Bull verbrak de samenwerking met Renault en hoopt dat het met Honda beter zal gaan. Hasegawa: "Onze focus ligt nu op de ontwikkeling van de motor voor 2018. We doen ons uiterste best om een goede start te hebben tijdens de aankomende wintertests."

In de afgelopen drie seizoenen eindigde McLaren twee keer op de negende plaats in het constructeurskampioenschap en één keer op de zesde plaats. De negende plaats van 2015 was het slechtste resultaat van McLaren sinds 1980. Teambaas Eric Boullier omschreef de afgelopen drie jaar dit seizoen een keer als 'een regelrechte ramp voor de geloofwaardigheid van McLaren.'