Verstappen over undercut op Räikkönen: "Was het proberen waard"

News


Jeen Grievink

Verstappen over undercut op Räikkönen: "Was het proberen waard"

De Grand Prix van Abu Dhabi liep voor veel coureurs uit op één grote teleurstelling. Wat een spetterend einde van het seizoen had moeten worden, mondde uit in treintje rijden. Max Verstappen baalt van de saaie race, maar heeft wel geprobeerd een inhaalactie te bewerkstelligen door een undercut op Kimi Räikkönen.

Verstappen begon de Grand Prix vanaf de zesde startplek. De Limburger moest zowel de complete teams van Ferrari en Mercedes, als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor laten gaan. Vaak lukt het Verstappen wel om een aantal plaatsen te binnen bij de start, maar op Yas Marina was dat totaal niet aan de orde. De Nederlander ging, net als de meeste andere coureurs, zonder al te veel spektakel door de eerste paar bochten en bleef op de zesde stek rijden, achter Kimi Räikkönen.

Omdat de Nederlander wel voelde dat hij over voldoende snelheid beschikte om de Fin aan te vallen, besloot hij - in samenspraak met zijn team - een undercut te proberen. Het was vrijwel de enige mogelijkheid die Verstappen had om de Ferrari te passeren. Het Yas Marina circuit leent zich er namelijk niet voor om middels een gevecht iemand in te halen. De undercut van Red Bull Racing had echter niet het gewenste effect, want Ferrari pareerde de aanval door Räikkönen ook snel naar binnen te roepen.

"De undercut was het probeen waard", zo blikt Verstappen terug tegenover GPUpdate. "Het valt of staat toch met de positie waar je rijdt. Je weet dat als je doorrijdt, hij ook door zal rijden. Dan gebeurt er sowieso niks. Uiteindelijk weet je wel dat hij vlak na jou ook naar binnen zal duiken, maar je neemt in ieder geval het initiatief."

Ontdek het op Google Play