Horner: 'Volgend jaar wereldkampioen met Max'

News


Jeen Grievink

Horner: 'Volgend jaar wereldkampioen met Max'

Red Bull-teambaas Christian Horner verscheen vandaag bij Jack Plooij en Olav Mol om deel te nemen aan het 'Ja/Nee-spel' van Ziggo Sport. Omdat deze creatieve manier van interviewen niet altijd even soepel verloopt, werd het ja/nee-gedeelte ditmaal aangepast naar waar of onwaar. Op de vraag of Horner volgend jaar wereldkampioen wordt met Max Verstappen, antwoordde hij: "Ik waag de gok en ik zeg: waar!"

Het interview tussen de beide Ziggo-heren en Christian Horner nam behoorlijk wat tijd in beslag, maar het zorgde voor een aantal interessante uitkomsten. Zo zei de Red Bull-teambaas - met een knipoog - dat hij Robert Doornbos een betere coureur vond dan Vitantonio Liuzzi en gaf hij aan de oud-Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone wat hem betreft een grotere rol had mogen krijgen binnen de sport.

Toen Horner de vraag voorgeschoteld kreeg of hij volgend jaar met Max Verstappen wereldkampioen wordt, twijfelde hij even om daarna "waar" te antwoorden. Bij de vraag over het huwelijk tussen Red Bull Racing en Renault zette hij de rode kaart in. Deze mocht hij éénmalig gebruiken als hij geen antwoord wenste te geven op een vraag.

Ontdek het op Google Play