Max Verstappen: 'Ik denk niet dat we snel genoeg zijn'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'Ik denk niet dat we snel genoeg zijn'

De eerste vrije training in Abu Dhabi resulteerde nog in een mooie derde tijd voor Max Verstappen, maar in de tweede training kwam de Nederlander niet verder dan de zesde tijd. Volgens Verstappen was de auto niet helemaal naar tevredenheid afgesteld, maar komt Red Bull überhaupt weer iets tekort.

Hoewel teamgenoot Daniel Ricciardo in de tweede vrije training de derde tijd neerzette, vreest Max Verstappen dat ze niet snel genoeg zijn om voor de winst te kunnen gaan in de laatste race van het jaar: "De tweede training ging wat minder. We hadden wat dingen aangepast en daar was ik niet helemaal tevreden over," vertelt hij aan Verstappen.nl. Volgens Max is er echter wel bekend wat er niet helemaal goed zat, dus kan dat voor morgen aangepast worden.

Verstappen benadrukt verder dat het wel positief is dat hij en Ricciardo de beide vrije trainingen uit hebben gereden: "Er is niets misgegaan, dus dat is positief." Toch denkt de 20-jarige Nederlander dat er nog genoeg werk aan de winkel is. "Het moet steeds beter gaan, want zo zijn we niet snel genoeg om voor de winst te gaan." Volgens Verstappen zit het probleem vooral in de balans van de auto. Al vroeg in de tweede vrije training klaagde Verstappen over zijn achterbanden, die zouden al heel snel hun grip hebben verloren. Tot slot denkt Verstappen dat er opnieuw in de race meer mogelijk is dan in de kwalificatie: "Hopelijk komen we wat dichterbij in de kwalificatie, dan moeten we zoals gewoonlijk in de race er nog dichterbij kunnen zijn."

Ontdek het op Google Play