Alonso rijdt vandaag WEC-rookietest voor Toyota

News


Léon le Comte

Alonso rijdt vandaag WEC-rookietest voor Toyota

Fernando Alonso rijdt vandaag namens Toyota de WEC-rookietest in Bahrein. De Spaanse coureur zal plaatsnemen in een TS050 Hybrid.

Hisatake Murata, de teambaas van Toyota, is erg blij dat Alonso vandaag namens zijn team de test afwerkt. "We zijn super enthousiast dat Alonso onze auto gaat testen." Eerder deze maand bezocht Alonso de fabriek van Toyota in Keulen. Daar liet hij al een stoeltje op maat maken en zat hij in een simulator van Toyota. "Iedereen voelde zijn enthousiasme en passie voor onze sport toen hij ons bezocht in Keulen. Hij is een echte coureur", zegt Murata op de officiële site van Toyota.

Alonso noemt het een cadeau dat hij de TS050 Hybrid mag gaan testen voor Toyota. "Ik kijk er naar uit om één van de LMP1-auto's met zo'n krachtige hybrideaandrijving te mogen besturen", liet de Spanjaard weten aan het Duitse Sport1. Hij wilde nog niet zeggen of hij deelneemt aan de 24 uur van Le Mans. "Ik zal zondag(vandaag,red.) eerst deze test afwerken en dan zien we wel verder", aldus Alonso.

Ontdek het op Google Play