Max Verstappen: 'Abu Dhabi kan interessant worden'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'Abu Dhabi kan interessant worden'

Het seizoen loopt bijna op zijn einde en daar is Max Verstappen niet bepaald blij mee. De Nederlander geeft aan dat hij graag zo snel mogelijk doorgaat. De laatste Grand Prix, die in Abu Dhabi, biedt volgens hem nog wel mogelijkheden.

Je zou zeggen dat coureurs aan het einde van het seizoen blij zijn dat ze weer even een wat rustigere periode ingaan. In het geval van Max Verstappen is dat maar voor een klein deel zo: "Ik wil niet dat het seizoen afgelopen is," zegt hij op Verstappen.nl. Verstappen is momenteel in Milton Keynes om in de simulator te testen en geeft aan dat hij nog volop met zijn hoofd bij het racen zit: "Het vuur in mij brandt hevig," aldus Verstappen. De Nederlander geeft aan dat hij het wel lekker vind om binnenkort meer tijd met vrienden en familie door te brengen, maar dat hij met zijn hoofd al bij het vervolg van het Formule 1-circus zit.

Over het laatste Grand Prix-weekend is Verstappen betrekkelijk optimistich. Volgens hem zijn er inhaalmogelijkheden op Yas Marina: "Er zijn behoorlijk wat inhaalmogelijkheden, dus dat kan de race interessant maken." Verstappen verwacht vooral sterk te zijn in de bochtige laatste sector op het circuit. Vorig jaar legde Verstappen daar het vuur aan de schenen bij Nico Rosberg, die zijn titelkansen tot op het bittere einde moest verdedigen. Verstappen kon de Duitser uiteindelijk niet meer inhalen en werd vierde. Na afloop zei Rosberg dat hij doodsbang was voor Verstappen, die hem de titel had kunnen kosten.

Ontdek het op Google Play