Christian Horner: 'Hij is waarschijnlijk de beste qua inhalen'

News


Joas van Wingerden

Christian Horner: 'Hij is waarschijnlijk de beste qua inhalen'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is lovend over de prestaties van Daniel Ricciardo tijdens de race in Brazilië. Volgens de Brit heeft Ricciardo bewezen dat hij waarschijnlijk de beste van het veld is als het aankomt op inhalen.

Er stond Red Bull Racing-coureur een zware uitdaging te wachten in Brazilië. Vanwege de zoveelste gridstraf moest hij zijn weg naar voren vinden vanaf de 14e startpositie. De crash met McLaren-coureur Stoffel Vandoorne in de eerste ronde maakte het niet makkelijker, maar uiteindelijk wist Ricciardo op de zesde positie de finishlijn te bereiken. Ricciardo's baas Christian Horner is onder de indruk. In gesprek met Sky Sports gaf de Britse teambaas na afloop van de race aan: "Hij kwam ons op een gegeven moment voorbij langs de pitmuur en toen dachten we: 'hij zou in de buurt moeten komen in bocht 1', maar vervolgens was hij er al voorbij!"

Volgens Horner heeft Ricciardo weer eens laten zien hoe goed hij kan inhalen: "Hij remt zo laat, dat heeft hij echt geperfectioneerd. Wat mij betreft is hij één van de besten als het aankomt op inhalen, zo niet de allerbeste." Het is duidelijk dat Horner erg tevreden is over de rijkunsten van Ricciardo en daar maakt hij graag nog veel langer gebruik van. De Australische coureur heeft namelijk tot volgend jaar een contract bij de renstal, maar zal daarna mogelijk overstappen naar een ander team. Gisteren werd bekend dat Red Bull Racing na de race in Abu Dhabi een gesprek met Ricciardo heeft over zijn toekomst bij het team.

Ontdek het op Google Play