Kevin Magnussen in januari voor de rechtbank

News


Joas van Wingerden

Kevin Magnussen in januari voor de rechtbank

Haas-coureur Kevin Magnussen moet zich begin volgend jaar melden bij de Deense rechtbank. De 25-jarige heeft een claim aan zijn broek hangen van zijn oud-manager.

In januari zullen Kevin Magnussen en zijn oud-manager Dorte Riis Madsen een geschil uitvechten voor de Deense rechtbank, dat vertelt Magnussen's advocaat aan de Deense krant BT. De rechtzaak duurt drie dagen en kan Magnussen mogelijk erg veel geld kosten. Madsen zou namelijk contractueel gezien tot 2021 de manager van de Deense coureur zijn, maar zij werd in februari van dit jaar de laan uit gestuurd door hem. Madsen zou nu maar liefst 20 procent van alle verdiensten van Magnussen claimen voor de periode september 2015 tot juni 2021. In die periode zou zij aanvankelijk de manager van Magnussen zijn.

Volgens de advocaat van Magnussen is er op dit moment niets meer te zeggen dan dat de rechtzaak drie dagen duurt, maar dat hij nog geen idee heeft wat er zala gebeuren. Eerder zouden Magnussen en Madsen nog persoonlijk over de kwestie hebben gesproken, maar dat liep op niets uit.

Ontdek het op Google Play