Christian Horner: 'Na Abu Dhabi gesprek met Ricciardo'

News


Joas van Wingerden

Christian Horner: 'Na Abu Dhabi gesprek met Ricciardo'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat er na de Grand Prix van Abu Dhabi, over twee weken, al een gesprek met Daniel Ricciardo op de planning staat. Daarin wil het team terugkijken en zijn toekomst met hem bespreken.

Na 2018 heeft Red Bull Racing contractueel gezien alleen Max Verstappen als coureur. De intentie is echter om net als Verstappen ook Daniel Ricciardo tot en met 2020 binnen het team te houden. In gesprek met Sky Sports geeft Christian Horner aan dat er al snel een gesprek zal plaatsvinden: "We willen net als Max ook Daniel tot eind 2020 vastleggen. Hij heeft na komend jaar geen contract meer met ons, maar als Abu Dhabi achter de rug is, gaan we terugkijken op dit jaar en praten over de komende jaren."

Daarbij benadrukt Horner nogmaals het belang van een contractverlenging van Ricciardo: "Mijn doel is om te verzekeren dat we dit ontzettend fantastische duo bij elkaar houden de komende drie jaren." Horner gaf eerder al aan dat de combinatie Verstappen-Ricciardo waarschijnlijk het beste duo is dat Red Bull Racing ooit heeft gehad.

Dat Daniel Ricciardo op zo'n korte termijn daadwerkelijk al een handtekening zal zetten, lijkt zeer onwaarschijnlijk. De Australiër gaf al meermaals aan dat het voor een groot deel afhangt van de auto van volgend jaar, of hij langer bij Red Bull Racing blijft. Hij wil het rustig gaan bekijken volgend jaar en volgens Horner zou hij daar ook de tijd voor krijgen.