Sauber-teambaas Vasseur: 'Nieuw rijdersduo hopelijk in Abu Dhabi bekend'

News


Joas van Wingerden

Sauber-teambaas Vasseur: 'Nieuw rijdersduo hopelijk in Abu Dhabi bekend'

Niet alleen van Toro Rosso, maar ook van Sauber kunnen we binnenkort duidelijkheid over de coureurs van 2018 verwachten. De teambaas geeft aan dat het inzet op een officiële bekendmaking in Abu Dhabi.

Er is een hoop gerommel in de gelederen bij Red Bull's en Ferrari's opleidingsteams. Bij Toro Rosso lijkt het huidige duo volgend jaar samen aan het eerste volledige seizoen te gaan beginnen, maar bij Sauber is er nog niks zeker. Hoewel er al eens eerder als gerucht rondging dat Charles Leclerc in ieder geval voor het team zal rijden, is dat nog steeds niet officieel bekendgemaakt. Dat Pascal Wehrlein vertrekt, lijkt echter buiten kijf te staan. Het wordt vooral spannend voor Marcus Ericsson of hij zijn stoeltje af moet staan aan Antonio Giovinazzi.

Teambaas Frederic Vasseur laat opnieuw alleen iets los over Leclerc. Volgens hem is de monegask, die al in actie kwam tijdens vrije trainingen, goed bezig. De kersverse Europese F2-kampioen lijkt haast wel zeker van een plekje in de Formule 1 in 2018. Crash.net citeert Vasseur over de toekomst van zijn team: "We maken het hopelijk bekend in Abu Dhabi. Het wordt in ieder geval vóór Melbourne bekend en we gaan het niet telkens een week uitstellen."

De 23-jarige Antonio Giovinazzi heeft dit seizoen al de eerste twee races gereden voor Sauber en kwam ook in vrije trainingen al in actie. Onder andere vanwege zijn Italiaanse nationaliteit en status als reserverijder bij Ferrari, zou de renstal uit Maranello hem graag op een vaste plek zien in de Formule 1.

Ontdek het op Google Play