Lewis Hamilton: 'Niet gefocust op breken van records'

News


Joas van Wingerden

Lewis Hamilton: 'Niet gefocust op breken van records'

Waar Lewis Hamilton is, breken records. Dit jaar wist hij ook weer een aantal records te breken in de Formule 1, maar naar eigen zeggen houdt hij zich daar niet al te druk mee bezig.

Nu Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel binnen heeft en in topvorm lijkt te zijn, wordt er al druk gespeculeerd over een mogelijke evenaring of zelfs verbetering van de zeven titels van Michael Schumacher. Zelf heeft Hamilton daar niet echt een boodschap aan. Volgens persbureau Reuters heeft hij in aanloop naar het komende raceweekend uitleg gegeven over zijn houding in de Formule 1: "We weten allemaal hoe uitzonderlijk Michael (Schumacher, red.) was. Ik zet voor mezelf niet als doel om bepaalde records te breken. Mijn doel is om mezelf te verbeteren op de plekken waar ik voel dat dat nodig is." Volgens Hamilton wordt hij er bijna elk raceweekend wel door iemand aan herinnerd dat er weer een record binnen zijn bereik is gekomen.

Ondanks het feit dat hij naar eigen zeggen dus niet op records jaagt, kunnen er vast nog wel wat sneuvelen. Hamilton geeft namelijk aan voorlopig nog lekker door te gaan in de Formule 1: "Ik zal blijven racen als ik er plezier in heb. Dit jaar heb ik het meest genoten van alle jaren." Over zijn verre toekomst heeft hij al wel een idee: "Ik geloof dat er na je 40e nog heel veel is om voor te leven, maar dan zal ik niet meer in de Formule 1 kunnen terugkeren. Er komt voor die tijd een keer een moment dat ik het mooi genoeg geweest vind."

Ontdek het op Google Play