McLaren optimistisch: "Volgens onze gegevens zitten we dichtbij Red Bull"

News


Jeen Grievink

McLaren optimistisch: "Volgens onze gegevens zitten we dichtbij Red Bull"

Sinds McLaren aankondigde dat het na dit seizoen ging breken met motorleverancier Honda, heerst er weer hoop en optimisme binnen het team. In het nieuwe seizoen zal McLaren met motoren van Renault gaan rijden en directeur Zak Brown heeft veel vertrouwen in deze samenwerking.

De voorgaande drie seizoenen waren een ramp voor het Formule 1-team van McLaren. De eens zo gewaardeerde renstal ging hard bergafwaarts toen het de samenwerking met Honda aanging. De Japanse motorfabrikant kreeg het maar niet voor elkaar competitieve en betrouwbare krachtbronnen te fabriceren. Hierdoor begon het doel van McLaren, meestrijden met de topteams, steeds meer te vervagen. Zonde, want de onderdelen van McLaren zelf leveren wel de prestaties die het team nastreeft, zo zegt directeur Zak Brown.

"Vrijwel alles wat we in het afgelopen seizoen hebben gefabriceerd, correspondeert met de auto en dat betekent dat we een hoog succesgehalte hebben", zo zegt hij tegen Motorsport.com. "Soms heb je dat iets in de fabriek goed werkt, maar op de wagen niet. Maar ons chassis is steeds beter geworden." Volgens de hoge baas zitten ze zelfs dichtbij het niveau van Red Bull Racing.

"Onze gegevens tonen aan dat we dichtbij Red Bull staan", zo vervolgt Brown zijn verhaal. "Wellicht dat we zelfs op sommige circuits iets beter zijn. Op andere misschien weer wat minder. Maar het verschil is dat zij wel een aantal races hebben weten te winnen." De nieuwe samenwerking met Renault geeft Brown dan ook hoop voor de toekomst.

"We zijn voorzichtig positief richting 2018. Soms beginnen we zelfs een beetje te lachen als we bezig zijn met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zoveel zin hebben we erin", aldus Brown die in een eerder stadium al aangaf dat McLaren volgend seizoen wil meestrijden met de bovenste teams.

Ontdek het op Google Play