McLaren maakt zich geen zorgen om betrouwbaarheid Renault-motor

News


Jeen Grievink

McLaren maakt zich geen zorgen om betrouwbaarheid Renault-motor

McLaren neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van motorleverancier Honda. Door aanhoudende problemen is besloten om vanaf 2018 over te stappen naar Renault. Dat de Franse fabrikant in Mexico vier van haar zes motoren zag ploffen, is voor McLaren geen reden om zich zorgen te gaan maken.

Na afloop van dit seizoen komt een driejarig huwelijk tussen McLaren en Honda ten einde. Deze periode was voor beide partijen meer een lijdensweg, dan dat het succes heeft opgeleverd. Honda kreeg zowel de snelheid als de betrouwbaarheid van haar krachtbronnen niet op orde. De wens van McLaren om mee te kunnen strijden met de topteams, ging dan ook niet in vervulling. De betrouwbaarheid was zelfs zo erg, dat Fernando Alonso heeft overwogen McLaren te verlaten als er geen verbetering gebracht zou worden.

Zodoende besloot de Britse renstal haar samenwerking met Honda te verbreken. McLaren gaat vanaf het nieuwe seizoen in zee met Renault. De Franse fabrikant levert dit seizoen motoren aan Scuderia Toro Rosso en Red Bull Racing. Maar evenals Honda, kampt ook Renault dikwijls met problemen aan de betrouwbaarheid van haar power unit. Het toppunt was vorige week in Mexico, toen maar liefst vier van de zes rijders met een Renault-motor uitvielen.

De problemen met de krachtbron van Renault, zijn voor McLaren geen reden om zich zorgen te maken. Het team uit Woking is niet bang dat het van de ene naar de andere onbetrouwbare motor zal overstappen. "Absoluut niet", zo zegt teambaas Eric Boullier in gesprek met Motorsport.com. "De betrouwbaarheid op orde krijgen is altijd een uitdaging, maar het blijft makkelijker dan de prestaties verbeteren."

Boullier erkent dat de Grand Prix van Mexico niet het perfecte plaatje illustreert, maar wijst vooral richting het positieve: de zege van Max Verstappen. "Kijk naar de zeges van Max in Maleisië en Mexico, deze waren verdiend. De Renault-motor won twee van de laatste vier races op een eerlijke en propere manier. Mexico was dan misschien geen goede dag voor Renault, maar ze gaan tot het gaatje. Wanneer je het vermogen omhoog gooit, kan zoiets gebeuren. Wij zijn dus totaal niet bezorgd", aldus Boullier.