Verstappen: "Ik hoop weer op een nat raceweekend"

News


Joas van Wingerden

Verstappen: "Ik hoop weer op een nat raceweekend"

Volgend weekend staat de Grand Prix van Brazilië op de kalender. Iedereen herinnerd zich ongetwijfeld de race van vorig jaar, waarin Max Verstappen op legendarische wijze zijn weg naar voren knokte en het podium pakte. Verstappen zelf denkt er nog graag aan terug en hoopt op vergelijkbare omstandigheden!

Misschien wel de meest spectaculaire race die Max Verstappen tot op heden heeft gereden, was die op Interlagos vorig jaar. Op het Braziliaanse circuit liet de Nederlander zien als geen ander zijn auto te beheersen onder zeiknatte omstandigheden. Eén moment ging het bijna fout, maar de spectaculaire redding maakte de dag alleen maar mooier: "Dat was op het nippertje, maar uiteindelijk kreeg ik de auto toch weer onder controle en kon ik doorgaan," laat hij via zijn website weten. De 20-jarige coureur geeft aan dat hij die race echt heeft genoten van de gevechten en het inhalen, om uiteindelijk te leiden tot een 'verdiend podium'.

Eerder deze week gaf Max Verstappen nog aan dat hij liever meer races heeft zoals Mexico, waarin hij van begin af aan kan leiden en de race wint. Dat terwijl hij juist met zijn inhaalacties zo'n indruk weet te maken. Een inhaalrace als vorig jaar zal dan ook niet de meest ideale situatie zijn in de ogen van Verstappen, maar hij hoopt wel op regen: "Ik denk dat we in droog weer minder competitief zijn." Daarbij zouden ook de rechte stukken op Interlagos niet in het voordeel zijn van de RB13. Verstappen zegt verder gek te zijn op het 'lekkere gegrilde vlees' dat in de Braziliaanse keuken te vinden is, maar dat hij ondanks het late stadium van het seizoen wel op zijn gewicht moet blijven letten!

Ontdek het op Google Play