Max Verstappen: 'Liever eenzaam vooraan, dan winnen met inhaalrace'

News


Joas van Wingerden

Max Verstappen: 'Liever eenzaam vooraan, dan winnen met inhaalrace'

Max Verstappen zorgt vaak voor spektakel in een race door zijn gewaagde inhaalacties, maar hij ziet het zelf liever niet te vaak gebeuren. De Nederlander zegt inhalen niet te zien als iets noodzakelijks om van het racen te genieten en zou liever races controleren op de manier hoe hij dat in Mexico deed.

Volgende week staat de Grand Prix van Brazilië op het programma. Vorig jaar liet Verstappen daar zien hoe magistraal hij kan inhalen. Toch ziet hij zich in de toekomst liever stabiel vooraan rijden, zoals Hamilton dat zo regelmatig doet: "...dat is winnen en dat is de mooiste manier om het te doen," zegt hij erover volgens Autosport.com. "Zo deed ik het ook met karten. Inhalen is echt wel leuk, maar het hoeft niet nodig te zijn." Hij reageert daarmee ook op de suggestie dat hij de race in Mexico saai zou hebben gevonden. Verstappen gaf na afloop aan dat het 'één van zijn makkelijkste races' was. Volgens Verstappen denkt hij ook nooit echt vooruit over inhaalacties, maar gebeurt dat meer op instinct. Datzelfde gold volgens hem voor de start in Mexico.

In tegenstelling tot het saai vinden, vindt Verstappen de race in Mexico juist één van zijn leukste races: "Ik heb niet alleen gewonnen, maar de race ook gecontroleerd. Het is zeker één van mijn favoriete races," aldus de Nederlander. Verstappen zegt dat het controleren van de race op die manier ook tot meer leidt dan 'mooie inhaalraces': "Je wil controleren zoals Hamilton en winst na winst pakken en uiteindelijk ook het kampioenschap."

Ontdek het op Google Play