Marko: 'Ricciardo krijgt nieuwe motor en gridstraf'

News


Joas van Wingerden

Marko: 'Ricciardo krijgt nieuwe motor en gridstraf'

Dr. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo opnieuw een nieuwe motor krijgt. Dat betekent automatisch dat de Australiër in Brazilië alweer een gridstraf voor zijn rekening moet nemen.

Een nieuwe tegenslag voor Daniel Ricciardo: zijn nog vrij verse motor bleek na de uitval in Mexico zodanig beschadigd te zijn, dat er opnieuw een gloednieuwe krachtbron in zijn auto gemonteerd moet worden. Het levert Ricciardo de zoveelste gridstraf in korte tijd op. Dr. Marko bevestigde dat tegenover Auto Motor und Sport. De afgelopen tijd heeft de teamgenoot van Max Verstappen veel tegenslagen te verduren. In de Verenigde Staten viel hij uit met motorpech. Vervolgens moest hij in Mexico een gridstraf incasseren voor het vervangen van de motor, maar veel hielp het niet. Ricciardo kreeg opnieuw problemen en moest al vroeg de race staken.

Afgelopen race kenden veel auto's met Renault-motoren problemen. Zo vielen naast Ricciardo ook Toro Rosso's Brendon Hartley en Renault's Nico Hulkenberg uit met motorproblemen. Voor alle drie de coureurs was het de tweede race op rij dat hun motor het begaf. Renault-teambaas Cyril Abiteboul verklaarde na afloop dat er niet goed ingespeeld was op de uitdagende omstandigheden in Mexico. Vanwege de hoogteligging is er ijlere lucht dan normaal, waardoor de motor extra hard moet werken om vermogen te leveren. Volgens Abiteboul is de juiste balans tussen vermogen en betrouwbaarheid niet gevonden, waardoor de motoren uiteindelijk in de problemen kwamen.