Jan Lammers: 'Max doet het, de anderen proberen het'

News


Joas van Wingerden

Jan Lammers: 'Max doet het, de anderen proberen het'

Volgens voormalig F1-coureur Jan Lammers staat het als een paal boven water dat Max Verstappen wereldkampioen kan worden. Hij heeft volgens Lammers in Mexico laten zien wat hij waard is en dat hij zelfs beter is dan de anderen.

In gesprek met PowNed laat Jan Lammers - voormalig F1-coureur en Le Mans-winnaar - blijken dat hij alleen nog maar positiever is geworden over de prestaties van Max Verstappen: "Jazeker kan hij wereldkampioen worden, dit weekend was hij ook gewoon echt dominant. Ik noem hem altijd de Messi van de autosport, dus hij is echt heel bijzonder. Je ziet dat ook in de reacties van Hamilton en Vettel en al die andere coureurs. Max doet gewoon iets, wat al die anderen proberen te doen." Volgens Lammers kan hij absoluut kampioen worden, mits de techniek goed is.

Oud F1-coureur Giedo van der Garde is iets voorzichtiger: "Ik denk dat hij in ieder geval de kans heeft om mee te strijden, maar Hamilton heeft ook een geweldig seizoen gehad. Toch zal hij volgend jaar wel moeten uitkijken voor Max." Hamilton heeft zelf ook al aangegeven dat hij een titelstrijd met Verstappen wel voor zich ziet. Hij gaf na de race aan dat hij Max als potentiële bedreiging ziet voor zijn vijfde wereldtitel en dat de Red Bull-coureur hem motiveert om volgend jaar nog beter te zijn. 'Anders pakt hij de titel misschien wel af,' volgens Hamilton, die ook stelt dat Verstappen 'een uitzonderlijk goede coureur is'.

Ontdek het op Google Play