Ook Vettel steunt zijn teambaas Arrivabene: "Een echte leider"

News


Léon le Comte

Ook Vettel steunt zijn teambaas Arrivabene: "Een echte leider"

Nadat gisteren de hoogste baas van Ferrari, Marchionne, al zijn steun uitsprak voor Maurizio Arrivabene doet nu ook Sebastian Vettel dat. Volgens de Duitser treft zijn teambaas geen blaam.

Sinds lange tijd konden Vettel en Hamilton in rechstreeks duel uitmaken wie de sterkste is. Vettel kende een superstart in Austin, maar moest later toch zijn plaats afstaan aan de Brit. Daarmee nam Hamilton alvast een voorschot op de wereldtitel. Ondanks de tik die Hamilton uitdeelde blijft de Ferrari-coureur positief. "Als ik kijk naar waar ze in de fabriek mee bezig zijn en welke ideeën er zijn, dan geeft mij dat goede moed" , zegt Vettel in gesprek met AutoBild.

Na het fiasco in Azië kwam de teambaas van Vettel, Arrivabene, onder vuur te liggen. Marchionne kondigde zelfs wijzigingen in het personeelsbestand aan. Daar lijkt de hoogste baas van Ferrari op terug te komen. Gisteren zei hij al nog steeds achter Arrivabene te staan en de verantwoordelijkheid niet bij één persoon ligt. Er zouden geruchten ten ronde gaan dat Binotto Arrivabene opvolgt bij Ferrari.

Maar ook Vettel spreekt nu zijn steun uit voor Arrivabene, waardoor een langer verblijf van de Italiaan bij de Scuderia zeker lijkt. "Vroeger werd Maurizio vaak bekritiseert. Maar hij verricht goed werk. Hij is een echte leider geworden" , aldus Sebastian Vettel, die met nog drie races te gaan een achterstand van 66 punten moet goedmaken op Hamilton. Een onmogelijke opgave.

Ontdek het op Google Play