Verstappen over stewardssyteem: "Heel inconsistent, totaal waardeloos"

News


Jeen Grievink

Verstappen over stewardssyteem: "Heel inconsistent, totaal waardeloos"

Max Verstappen had al geen hoge pet op van de stewards bij de FIA, maar is er na de Grand Prix van de Verenigde Staten helemaal klaar mee. Volgens hem is het systeem inconsistent en compleet waardeloos. Op het internet valt te lezen dat menigeen de mening van de Nederlander deelt.

Verstappen reed een grandioze race in Amerika en wist in de laatste bocht van de laatste ronde zelfs een podiumplek veilig te stellen. Althans, zo leek het. De Nederlander passeerde Kimi Räikkönen en kwam als derde over de finish, maar naderhand verscheen niet hij, maar de Fin op het podium. In de kleedruimte kreeg Verstappen namelijk te horen dat zijn inhaalactie niet volgens de regels was en dat hij hiervoor een tijdstraf kreeg. Het oordeel kwam de wedstrijdleiding wereldwijd op forse kritiek te staan.

Ook Verstappen zelf snapt niet waarom nota bene hij weer gestraft moet worden. "Toen ik in duel was met Bottas, ging hij ook buiten de baan en kwam vervolgens weer voor mij terecht. Hij wordt hier niet voor gestraft, wat ik prima vind, maar dan krijg ik wel een straf in het duel met Räikkönen. Het is niet goed voor de sport", zo zegt hij tegen onder meer Motorsport.com.

Het systeem van de stewards binnen de Formule 1 kraakt volgens Verstappen dan ook aan alle kanten. "Het is heel inconsistent. Totaal waardeloos. Maar als rijders hebben we daar geen invloed op, dat is ook het probleem. Maar de teams zullen er nu onderling wel over gaan praten over hoe dit nu verder moet, want dit kan natuurlijk niet. Ik had het idee dat Kimi zelf ook verrast was, dat zegt genoeg. Iedereen weet dat je buiten de baan kan gaan en dat dat normaal geen issues oplevert. Alleen bij mij weer wel", aldus Verstappen.