Brendon Hartley rijdt mogelijk ook in Mexico

News


Joas van Wingerden

Brendon Hartley rijdt mogelijk ook in Mexico

Formule 1-debutant Brendon Hartley rijdt mogelijk ook voor Toro Rosso in de Grand Prix van Mexico. De Nieuw-Zeelander zou komend weekend volgens Toro Rosso op de optielijst staan.

Het Nieuw-Zeelandse medium Radio Sport zegt van Toro Rosso begrepen te hebben dat Brendon Hartley 'waarschijnlijk' voor de renstal in actie komt in Mexico. Hartley kwam gisteren tot een 13e plek, slechts drie plaatsen achter teamgenoot Daniil Kvyat. Het is een mooi resultaat voor de coureur, bevestigt ook Toro Rosso op hun eigen website: "Brendon mag tevreden zijn met zijn race, want hij heeft een stabiele prestatie geleverd en deed alles wat we van hebben gevraagd. Hij zal zeker meer ervaring opdoen en de auto nog beter leren kennen. Goed gedaan!" Uit die bewoordingen blijkt ook dat Toro Rosso Hartley zeker nog eens in de auto zet.

Het wordt mogelijk weer een spannende stoeltjeswissel deze week bij de Italiaanse renstal, want Pierre Gasly is komend weekend ook weer beschikbaar. Hoewel Hartley een goede race heeft gereden, zou het ook nog goed kunnen dat hij zijn stoeltje weer even af moet geven aan Gasly. Waar Kvyat vooral van stal gehaald lijkt vanwege de afwezigheid van Gasly, heeft hij dit weekend wel laten zien dat hij zijn stinkende best doet om gewoon weer vaste rijder te worden. De Rus zette de 10e tijd neer in, naar eigen zeggen, 'de beste race van het seizoen'. Misschien verdient Kvyat het daarom wel om naast één van de twee nieuwkomers te rijden komend weekend.

Ontdek het op Google Play