Alonso: "Goede prestatie Sainz geen verrassing"

News


Joas van Wingerden

Alonso: "Goede prestatie Sainz geen verrassing"

Fernando Alonso is erg te spreken over de kunsten van landgenoot Carlos Sainz. Volgens de McLaren-coureur is het dan ook geen verrassing dat Sainz direct indruk maakte in de Renault. Alonso kende zelf ook een goede kwalificatie en zal naast Sainz starten.

Het Spaanse medium Movistar sprak na afloop van de kwalificatie met Fernando Alonso. In dat gesprek verklaarde hij dat hij niet verbaasd is over de goede prestaties van Carlos Sainz. Volgens Alonso dat hij dat wel zag aankomen: "We wisten dat Carlos goed zou zijn," waarop hij lachend toevoegde: "Volgend jaar wordt het moeilijker voor hem, omdat McLaren dan voor hem zal rijden, maar hij moet van dit moment genieten." Alonso is ervan overtuigd dat McLaren volgend jaar, ondanks de dan zelfde motor als Renault, het beter zal doen dan het fabrieksteam.

Tijdens de kwalificatie wist Alonso zelf ook indruk te maken. De tweevoudig wereldkampioen pakte de negende tijd, maar zal op de achtste positie starten door de gridstraf van Verstappen. Hij staat zodoende naast Sainz opgesteld. Tijdens zijn snelste ronde gaf Alonso over de boordradio al aan dat 'er echt niks meer in zit'. Hij trapte flink door en eindigde op 1,901 s. van de nummer 1, Lewis Hamilton. Hij gaf verder aan in gesprek met Sky Sports dat hij moe was na Q2. Volgens hem vraagt de huidige auto op dit circuit erg veel inspanning en het helpt daarbij niet dat de baan 'hobbeliger' is dan hij gewend is. Alonso heeft als doelstelling voor de race 'om punten te scoren'.

Ontdek het op Google Play