Sainz lovend over Hülkenberg: "Behoort tot de meest talentvolle coureurs"

News


Jeen Grievink

Sainz lovend over Hülkenberg: "Behoort tot de meest talentvolle coureurs"

Over precies een week zal Carlos Sainz voor zijn eerste serieuze test in dienst van Renault staan. De coureur, die overstapte van Toro Rosso, gaat tijdens de Amerikaanse Grand Prix zijn debuut maken voor de Franse fabrieksformatie. Hij zal hier zij aan zij gaan rijden met Nico Hülkenberg. Volgens Sainz is de Duitser één van de meest getalenteerde rijders op de grid.

Sainz maakte afgelopen maandag de overstap van Scuderia Toro Rosso naar Renault. Na drie dienstjaren voor de rode stier, zoekt de Spanjaard zijn heil nu bij de Franse fabrieksformatie. Hij is voor minimaal één seizoen uitgeleend, maar terugkeren naar de opleidingsformatie van Red Bull lijkt geen optie. Sainz wil dan ook zo goed mogelijk presteren in dienst van Renault. Hij zal dit moeten bewerkstelligen naast zijn nieuwe teamgenoot: Nico Hülkenberg.

Met een negende plaats op de ranglijst van het WK staat Sainz één plek boven Hülkenberg. De geboren Madrileen scoorde in dienst van Toro Rosso 48 punten. De Duitser kwam in dienst van Renault tot 34 punten. Hoewel de twee op de ranglijst niet veel voor elkaar onderdoen, zijn ze op de baan nog maar weinig met elkaar in aanraking geweest. "We staan dicht op elkaar wat betreft de ranglijst, maar op de baan zijn er nauwelijks gevechten geweest tussen ons", zo wordt Sainz geciteerd door GPUpdate.

De voormalig Toro Rosso-coureur mag dan wel boven zijn nieuwe teamgenoot staan in de stad, maar dat betekent niet dat hij ook automatisch de betere rijder is van de twee. In de ogen van Sainz is Hülkenberg één van de meest getalenteerde coureurs op de grid en zal hij alle mogelijkheden aangrijpen om van hem te leren. "Ik heb zin in de samenwerking met Nico. Ik vind hem een geweldige rijder, één van de meest getalenteerde op de baan. Hij heeft veel ervaring in de Formule 1, dus ik kan enorm veel van hem leren. Het zou mooi zijn als we samen het team nog omhoog kunnen helpen in de stand, zo aan het einde van het seizoen", zo zegt Sainz.

Ontdek het op Google Play