Gene Haas: "Wij zijn al tevreden als we paar kruimels mee zouden krijgen"

News


Léon le Comte

Gene Haas: "Wij zijn al tevreden als we paar kruimels mee zouden krijgen"

Gene Haas, teambaas van het gelijknamige Formule 1 team, wilt dat Liberty Media vaart maak het de plannen om een budgetplafond in te voeren. Volgens hem wordt er teveel gepraat en moet er binnen korte tijd duidelijkheid komen.

"Er kan een budgetplafond worden ingevoerd, voordat de Concorde-overeenkomst is getekend. Er wordt nu vooral veel gepraat, maar we zijn nu op het punt beland dat het tijd is om dingen zwart op wit te krijgen." Haas wilt dat Liberty koppen met spijkers gaat slaan omdat de tijd begint te dringen. "Dan kunnen we plannen gaan maken. Het volgende seizoen staat alweer voor de deur."

Haas wilt dat er meer balans komt tussen de teams door het budgetplafond. Volgens hem moeten de kleinere teams ook kans maken om een keer een race te winnen. De topteams van de Formule 1 zullen niet blij zijn met een budgetplafond denkt de Amerikaan. Hij zou al blij zijn als ze iets meekregen van het geld van de vooraanstaande teams. "De topteams zullen piepen als varkens, kan ik je garanderen. Wij zijn al tevreden als we een paar kruimels meer zouden krijgen" , zegt Haas in gesprek met Motorsport-total.com

Ontdek het op Google Play