Amsterdam en Rotterdam lopen niet warm voor Grand Prix

News


Joas van Wingerden

Amsterdam en Rotterdam lopen niet warm voor Grand Prix

De gemeentelijke besturen van Amsterdam en Rotterdam ontkennen dat de organisatie van de Formule 1 met ze heeft gesproken over een mogelijke Grand Prix van Nederland. Daarbij is Amsterdam ook niet echt gecharmeerd van het idee en ziet Rotterdam ook moeilijkheden.

Er lijken voor de zoveelste keer donkere wolken boven een mogelijke Grand Prix van Nederland samen te pakken. Eerder deze week meldde Motorsport.com nog dat Nederland al bezocht is door een topman van de Formule 1 om de mogelijkheden van een Grand Prix te bekijken, maar de gemeenten die hoog op het lijstje zouden staan weten van niks. Zowel Amsterdam als Rotterdam ontkennen dat er contact geweest is en Amsterdam geeft aan 'een race niet in een oude binnenstad thuis te vinden horen'. De gemeente Rotterdam voorziet de komende jaren te veel problemen, vanwege de werkzaamheden aan de Maastunnel en de Coolsingel. Ook geluids- en milieu-overlast zijn volgens het bestuur van de stad een mogelijk probleem.

Wat het bezoek dan wel heeft ingehouden, kan ook Motorsport niet melden. Sean Bratches zou in ons land geweest zijn om de eerste verkenning uit te voeren voor een mogelijke stratenrace. Het kan dus goed zijn dat er nog met helemaal niemand op overheidsniveau is gesproken, maar dat er alleen nog maar kaarten en locaties bekeken zijn. Het lijkt er in ieder geval voorlopig nog op dat het toekomstmuziek blijft. Zeker nu ook een andere kansrijke locatie, het TT-circuit in Assen, heeft aangegeven niet warm te lopen voor een Grand Prix.

Ontdek het op Google Play