Sainz verwacht moeilijk gevecht met Hülkenberg: "Zal erg zwaar worden"

News


Jeen Grievink

Sainz verwacht moeilijk gevecht met Hülkenberg: "Zal erg zwaar worden"

Carlos Sainz maakte afgelopen maandag vervroegd de overstap van Toro Rosso naar Renault. Volgend weekend zal hij in de Verenigde Staten voor het eerst in de gele bolide van zijn nieuwe werkgever stappen. Dit wordt tevens de eerste keer dat hij samen gaat rijden met Nico Hülkenberg.

Tijdens het raceweekend in Japan werd duidelijk dat het Renault was gelukt om de teleurstellende Jolyon Palmer vroegtijdig te lozen. De Franse fabrieksformatie en de Britse coureur waren het blijkbaar eens geworden over de ontbinding van het contract, want op Instagram gaf Palmer aan dat de race in Japan zijn laatste zou zijn voor Renalt. En dit terwijl hij eerder nog zei dat hij het seizoen gewoon zou afmaken. Nu Palmer vertrokken is, wordt Carlos Sainz overgeheveld vanuit Toro Rosso.

De Spanjaard zal volgend weekend in de Verenigde Staten zijn debuut maken voor Renault. De 23-jarige Madrileen stapt dan voor het eerst in de bolide van zijn nieuwe werkgever en moet dan gelijk zien te concurreren met Nico Hülkenberg. De Duitser draait een prima seizoen en verzamelde al 34 punten. Hiermee neemt hij de tiende plaats in op de ranglijst.

Carlos Sainz verwacht dan ook een pittige concurrentiestrijd. "Het zal erg zwaar worden", zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com. "Maar Nico heeft al zestien races in deze auto gereden. Er is tijd voor nodig om jezelf aan te passen. Ik hoop dat het snel gaat, maar het zal tijd kosten. Ik wil proberen zo spoedig mogelijk op snelheid te zijn, al gaat dat niet vanzelf. Ik zal hard moeten werken, veel moeten analyseren en moeten samenwerken met mijn engineers. En daarna zien we het wel weer."

Ontdek het op Google Play