'Toro Rosso staat voor opmerkelijke keuze nieuwe coureur'

News


Jeen Grievink

'Toro Rosso staat voor opmerkelijke keuze nieuwe coureur'

Toro Rosso staat op het punt een opmerkelijke keuze te maken omtrent een nieuwe rijder voor de Amerikaanse Grand Prix. De opleidingsformatie overweegt om Brendon Hartley naast Daniil Kvyat in de STR12 te zetten. De Nieuw-Zeelandse coureur zou zelfs een mogelijkheid zijn als vaste rijder voor volgend seizoen.

Toro Rosso is nog op zoek naar een coureur die aan de zijde van Daniil Kvyat wil rijden tijdens de Amerikaanse Grand Prix. Nu Pierre Gasly niet kan deelnemen door zijn verplichtingen in de Super Formula, is er nog één stoeltje vrij. Toro Rosso overweegt nu Brendon Hartley te strikken voor deze positie, zo meldt Motorsport.com. De 27-jarige Nieuw-Zeelander was tussen 2009 en 2010 al eens reservecoureur bij Red Bull Racing.

Doordat Pierre Gasly vanwege verplichtingen in de Super Formula niet kan deelnemen aan het raceweekend in de Verenigde Staten, wil Toro Rosso-teambaas Franz Tost van gelegenheid gebruik maken om een nieuwe rijder te bekijken. Hij is er immers nog niet over uit of Daniil Kvyat ook volgend seizoen een plaatsje verdient bij zijn renstal. Brendon Hartley zou dus zomaar eens een contract in de wacht kunnen slepen bij Toro Rosso.

De 27-jarige Nieuw-Zeelander heeft punten genoeg voor een superlicentie. Dit komt door zijn wereldtitel in het WEC in 2015. Aankomend weekend zit hij namens Porsche in de wagen voor het WEC in Fuji, waar hij kans maakt op de titel. Eerder dit jaar won hij - samen met Earl Bamber en Timo Bernhard - ook nog de 24 uur van Le Mans.

Ontdek het op Google Play