Verstappen: "We zijn gewoon te langzaam"

News


Jeen Grievink

Verstappen: "We zijn gewoon te langzaam"

Max Verstappen kwam tijdens de kwalificatie in Japan niet verder dan een vijfde tijd. Hij was in zijn snelste ronde ruim een seconde langzamer dan Lewis Hamilton, die poleposition veroverde. Het gat naar de concurrentie lijkt op Suzuka erg groot en Verstappen verwacht dan ook niet dat er morgen voor de overwinning gereden kan gaan worden.

In de laatste sessie van de kwalificatie gooide Lewis Hamilton er een rondetijd van 1:27.319 uit. Een waanzinnige tijd die voor geen enkele andere coureur bij te benen was. Valtteri Bottas, die de tweede tijd klokte, zat zelfs op ruim drie tienden achterstand van zijn teamgenoot. Daniel Ricciardo en Max Verstappen zaten om en nabij een seconde van Hamilton. De beide bolides van Red Bull Racing komen op Suzuka zichtbaar tekort om de strijd aan te kunnen gaan met de concurrentie. Verstappen bleef na afloop dan ook realitisch en verwacht zeker niet voor de overwinning te kunnen gaan.

"Mijn laatste ronde was opzich wel redelijk oke, maar we zijn gewoon te langzaam, dat is nou eenmaal zo", aldus de Nederlander tegenover Ziggo Sport. Op de vraag of Verstappen morgen aan 'damage control' gaat doen, antwoordt hij: "Damage, damage... Het is gewoon het beste wat we er van kunnen maken op dit moment." Hij verwacht dan ook geen hoge ogen te gooien morgen. "Kijk, als je in de kwalificatie al een seconde tekort komt dan denk ik dat je in de race niet ineens voor de overwinning kunt gaan. Maar we gaan het zien", aldus Verstappen.

Ontdek het op Google Play