Charles Leclerc op pole-position voor de wereldtitel in de Formule 2

News


Léon le Comte

Charles Leclerc op pole-position voor de wereldtitel in de Formule 2

Het Franse racetalent Charles Leclerc behaalde in Spanje op het circuit van Jerez zijn achtste pole-position van dit seizoen. De inwoner van Monaco kan zich dit weekend kronen tot kampioen van de Formule 2.

Leclerc moet dit weekend nog twee punten binnenhalen. Wanneer dat gebeurt is hij niet meer in te halen voor nummer twee in het klassement Oliver Rowland. Nyck de Vries liet een goede snelheid zien in de vrije training, maar kon deze lijn niet doortrekken in de kwalificatie. De Nederlander start op P8.

Leclerc wordt gezien als 'the new kid on the block'. De Fransman zal dit jaar nog in actie komen tijdens de vrije training van een Grand Prix namens Sauber. De verwachting is dat hij volgend jaar debuteert in de hoogste klasse van de autosport namens het Zwitserse team.

Nyck de Vries zei na afloop van de kwalificatie dat hij morgen zoveel mogelijk punten wil pakken. "Een achtste startplek betekent niet het einde van de wereld" , zo citeerde RaceXpress de Nederlandse autocoureur.

De race van morgen in het Spaanse cadiz, is de voorlaatste van het seizoen in de Formule 2. Om 14.00 wordt het startschot gegeven.