Chase Carey: "Duitsland is heel belangrijk"

News


Léon le Comte

Chase Carey: "Duitsland is heel belangrijk"

De Grand Prix van Duitsland keert volgend jaar weer terug op de kalender van de Formule 1. Tot groot genoegen van Chase Carey. Volgens hem blijft Europa het fundament van de sport.

Eerder vandaag kwamen er al geluiden naar buiten dat Liberty Media wil uitbreiden in Azië. Vietnam zou in aanmerking komen voor een Grand Prix en daarbij zou er nog een tweede Chinese Grand Prix aan de kalender toegevoegd worden. Carey geeft in een interview met het Duitse Die Welt toe dat Liberty Media de Formule 1 in de Verenigde Staten en Azië wil laten groeien. "We zijn heel duidelijk over de groei van de sport in Azië en de Verengide Staten." Maar hij wil daarbij Europa niet uit het oog verliezen. "De funderingen van onze sport ligt in West-Europa."

Carey is in het gesprek met de Duitse krant heel positief over het land van de regerend-wereldkampioen. "Duitsland is heel belangrijk. Duitsland is het grootste en meest welvarende land van West Europa met een grote sportgeschiedenis." De voorzitter van de Formule 1 geeft aan dat de sport graag verder wil bouwen op wat men in Duitsland al heeft. Hij zou dat graag willen uitbreiden met een nog evenement in Duitsland. Over de invulling daarvan zegt hij: "We moeten kijken hoe en waar we dat kunnen bewerkstelligen", aldus Carey.

Volgend jaar wordt de Grand Prix van Duitsland verreden op het circuit van Hockenheim. Een andere optie is de legendarische Nüburgring, die in 2012 failliet werd verklaard en vervolgens in 2014 werd verkocht aan een Duitse investeringsmaatschappij.

Ontdek het op Google Play