Pirelli-directeur: 'We verwachten een tweestopper'

News


Léon le Comte

Pirelli-directeur: 'We verwachten een tweestopper'

Volgens Pirelli-directeur Mario Isola is het onwaarschijnlijk dat de teams ervoor kiezen om slechts één keer van banden te wisselen. Hij denkt dat twintig ronden met supersofts het maximale is op het circuit van Suzuka.

Door de hevige regenval konden de teams weinig informatie halen met betrekking tot het wisselen van de banden. De teams die zich bij de eerste tien startplaatsen kwalificeren zullen zondag de race naar alle waarschijnlijkheid beginnen op supersofts. Waar in eerdere races één keer van soort band werd gewisseld, zal dat zondag twee keer worden, denkt Mario Isola. "We verwachten dat het een tweestopper zal worden. Een éénstopper is te weinig. Dat zou betekenen dat er 18 tot 20 ronden word gereden op supersofts en de rest van de race op softs. Dat wordt moeilijk" , vertelde Isola in gesprek met Motorsport.com.

Sebastian Vettel naderde vanochtend op de supersofts de snelste tijd ooit gemeten op het circuit van Suzuka. Hij was slechts 0,2 seconden langzamer dan het record van Micheal Schumacher.

Ontdek het op Google Play