Palmer over incident met Verstappen: "Niet zo handig van Max"

News


Jeen Grievink

Palmer over incident met Verstappen: "Niet zo handig van Max"

Jolyon Palmer kwam na de kwalificatie nog even terug op het incident tussen hem en Max Verstappen. Tijdens de derde vrije training kwamen de twee met elkaar in aanraking, waardoor beide bolides schade opliepen. Palmer noemt de actie van de Nederlander "niet handig."

In de slotfase van de laatste training kwamen Palmer en Verstappen elkaar tegen in de laatste bocht. De Brit wilde de Red Bull passeren via de binnenbocht, maar raakte hierbij de achterzijde van de RB13. De Renault-rijder verloor zijn voorvleugel, terwijl Verstappen een lekke band opliep. Beide coureurs staken verwijtend hun hand naar elkaar op, maar geen van beide werd gestraft door de FIA. Palmer legt uit hoe hij de situatie ervaarde.

"Hij reed een langzaam rondje, maar in mijn ogen reed hij wel erg langzaam. Ik nam de binnenkant, dus misschien had Max mij wat meer ruimte kunnen geven. Het was niet zo handig van hem, want beide liepen we schade op aan de auto. Het maakt me verder niet uit dat hij daar geen straf voor heeft gekregen", aldus Palmer die in de kwalificatie tot een 12e plek kwam.

Ontdek het op Google Play