Rijden Verstappen en Ricciardo straks voor Porsche F1?

News


Jeen Grievink

Rijden Verstappen en Ricciardo straks voor Porsche F1?

De gerchtenmolen draait op volle toeren. Nu Toro Rosso de samenwerking met Renault heeft verbroken en overstapt op motoren van Honda, worden de verhalen steeds sterker dat Red Bull het opleidingsteam uiteindelijk helemaal van de hand wil gaan doen. Vanaf 2021 zou dan ook Red Bull Racing uit de sport verdwijnen en zal het team ovegenomen moeten gaan worden door Porsche F1.

De motorwissel aan de kant van Toro Rosso voor het seizoen van 2018 zou volgens de geruchten uit de paddock meer zijn dan alleen een strategische beslissing, zo meldt GPBlog. Zo zouden Dieter Mateschitz en Helmut Marko graag af willen van het opleidingsteam. Deze verhalen zijn niet nieuw, want eerder dit seizoen werd ook al gesproken over een naderend einde van Toro Rosso. De juniorensamenstelling van de rode stier zou teveel geld kosten en te weinig nieuw talent voortbrengen. De huidige rijders, Daniil Kvyat en Carlos Sainz, werden al niet bekwaam bevonden voor een toekomstig stoeltje bij Red Bull Racing.

Doordat Honda de mogelijkheid nog steeds openhoudt om wellicht een volledig Formule 1-team op te richten, zou een samensmelting met Toro Rosso helemaal geen gek idee zijn. Mocht Red Bull haar tweede team kunnen afstoten, dan zou de volgende stap zijn om zelf ook langzaam te vertrekken uit de koningsklasse van de autosport. De geruchten gaan dat Red Bull Racing bij de interede van de nieuwe motorregelementen in 2021 haar team zou willen overdragen aan Porsche. In juli maakte de autofabrikant bekend te stoppen met hun LMP1 project en CFO Lutz Meschke gaf in Monza ook aan dat de nieuwe twin-turbo V6-motoren passen binnen het toekomstperspectief van het bedrijf. Er is dus zeker ruimte voor Porsche om toe te treden binnen de Formule 1.

De geruchten, die GPBlog uit de paddock heeft opgevangen, zouden indien waar kunnen betekenen dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo in de toekomst voor Porsche F1 zullen gaan rijden. Christian Horner zou aanblijven als teambaas en Adrian Newey zal het hoofd moeten worden van de Porsche racefabriek in Weissach. De naam van Red Bull Racing zal van de auto's gaan verdwijnen maar de drankgigant zou wel als hoofdsponsor willen aanblijven. Hoewel de meeste verhalen niet verder lijken te komen dan speculatie, zijn ze toch uiterst interessant met het oog op de toekomst.

Ontdek het op Google Play