Nieuwe VJM11 van Force India doorstaat crashtest

News


Jeen Grievink

Nieuwe VJM11 van Force India doorstaat crashtest

Het Formule 1-team van Sahara Force India heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van haar wagen voor het nieuwe seizoen. De Brits-Indiase renstal heeft haar VJM11 door de verplichte crashtest van de FIA weten te loodsen. Deze test moet door alle Formule 1-teams succesvol worden afgerond.

Ieder Formule 1-team is jaarlijks verplicht haar nieuwe wagen aan de crashtest van de FIA te laten deelnemen. Tijdens deze test wordt de auto onderworpen aan 18 verschillende situaties, bijvoorbeeld wanneer het een klap te verwerken krijgt aan de voor-, achter of zijkant. De nieuwe VJM11 van Force India heeft zich staande gehouden tijdens deze test, zo laat directeur Otmar Szafnauer weten aan Auto Motor und Sport.

"We hebben alle crashtests overleefd", zo zegt hij opgetogen. Nu dit achter de rug is, kan Force India verder met de ontwikkeling van haar wagen. Er staan immers nog wat dingen op de planning, alvorens het team op 26 februari gaat beginnen aan de wintertest in Barcelona. "Over drieënhalve week zal de wagen voor het eerst op vier wielen staan", zo laat Szafnauer weten. "De volgende taak is nu om zoveel mogelijk rondetijd te vinden met de nieuwe bolide."

Force India wil volgend seizoen opnieuw de vierde plek bij de constructeurs veilig gaan stellen, maar weet dat het hierin waarschijnlijk concurrentie gaat krijgen van McLaren en Renault. Szafnauer hoopt dat zijn renstal de concurrentie voor kan blijven. "We zijn het aan onze stand verplicht opnieuw voor de vierde plek te gaan", zo zegt hij. "Niet alleen vanwege het geld, maar ik haat het als we een stap terug moeten doen."

Ontdek het op Google Play