VIDEO: Het 2017-seizoen van Sebastian Vettel in beeld

News


Jeen Grievink

VIDEO: Het 2017-seizoen van Sebastian Vettel in beeld

Het Formule 1-seizoen van 2017 zal voor altijd de boeken ingaan als het jaar waarin Ferrari eindelijk weer eens de titelstrijd kon aangaan met Mercedes. De Duitsers waren de voorbijgaande jaren oppermachtig, maar Vettel wist daar afgelopen seizoen een behoorlijke tijd verandering in te brengen. In onderstaande video's is zijn seizoen op heerlijke wijze samengevat.

Afgelopen jaar kon Sebastian Vettel eindelijk weer eens het vuur aan de schenen leggen bij Lewis Hamilton. De Duitser en zijn team schoten het 2017-seizoen uit de startblokken en Vettel greep dan ook de overwinning tijdens de seizoensopener in Australië. Ook daarna boekte de Ferrari-kopman nog behoorlijk wat zeges, maar na de zomerstop zakte hij terug en gaf hij Hamilton de gelegenheid zijn achterstand te herstellen. Uiteindelijk moest Vettel in Mexico dan ook het kampioenschap aan zijn concurrent laten.

Hoewel Vettel ook afgelopen seizoen al ruimschoots voor het einde de handdoek in de ring moest werpen, heeft hij de spanning in de sport toch lange tijd weten terug te brengen. De gevechten om het leiderschap in het klassement waren een lust voor het oog, en het zorgde eindelijk weer eens voor opwinding. Onderstaande twee video's brengen het 2017-seizoen van Vettel op heerlijke wijze in beeld.

Ontdek het op Google Play