"Kubica heeft meer dan voldoende kansen gehad om zich te bewijzen"

News


Jeen Grievink

"Kubica heeft meer dan voldoende kansen gehad om zich te bewijzen"

Robert Kubica heeft geen terugkeer als vaste coureur in de Formule 1 kunnen afdwingen, maar de Pool heeft meer dan voldoende kansen gehad om zich te bewijzen. Althans, dat is de mening van oud-Formule 1-coureur Karun Chandhok.

Chandhok kwam zelf twee jaar in actie in de Formule 1. De inmiddels 33-jarige Indische rijder kwam in 2010 uit voor het Spaanse HRT Formule 1-team en werd een jaar later testrijder bij het team van Lotus. Als vriend van Kubica had hij dan ook graag gezien dat de Pool zijn rentree zou maken binnen de koningsklasse van de autosport. Hoewel Kubica door Williams Martini Racing wel werd aangesteld als reserve- en ontwikkelingscoureur, had hij liever het zitje naast Lance Stroll bemachtigd.

Kubica verloor de strijd echter van Sergej Sirotkin. De Rus presteerde beter tijdens de test in Abu Dhabi en kon daarnaast ook nog eens meer geld meebrengen. Zuur voor Kubica, zo vindt Chandhok, maar de Pool heeft in zijn ogen wel voldoende kansen gehad. "Het is jammer voor hem, maar ik denk dat ze hem voldoende kansen hebben gegeven om te bewijzen dat hij dat stoeltje verdiende", zo zegt Chandhok in een podcast van Autosport.

"Ik kan me geen andere rijder bedenken die zoveel kansen heeft gehad bij twee teams om te kunnen testen en om te laten zien dat hij capabel genoeg is. Je kan niet zeggen dat hij geen eerlijke kans heeft gehad. Ik ken Robert vrij goed, we zijn al vrienden sinds we in 2005 samen reden in de Wolrd Series. Hij is een fantastische gozer en in zijn topjaren, voor zijn ongeluk, was hij briljant", aldus Chandhok.

Ontdek het op Google Play