Pirelli: "Renault en Force India gaan nog competitiever worden"

News


Jeen Grievink

Pirelli: "Renault en Force India gaan nog competitiever worden"

Pirelli-topman Mario Isola is ervan overtuigd dat we aankomend seizoen met nog meer spanning naar de Formule 1 kunnen gaan kijken. Hij verwachten buiten de traditionele top drie ook enorm veel van Renault en Force India. Dit zei hij gisteren op de Autosport-beurs in Birmingham.

Het afgelopen seizoen sleepte Force India opnieuw de vierde plek bij de constructeurs in de wacht, terwijl Renault zich tevreden moest stellen met de zesde plek. Hoewel Red Bull Racing met 368 verzamelde WK-punten nog een behoorlijke voorsprong had op Force India, verwacht Isola dat dit gat komend seizoen kleiner zal zijn. Hij denkt dat de Indiase renstal opnieuw een stap vooruit zal maken, en ditzelfde verwacht hij ook bij Renault.

Volgens de Italiaan was afgelopen seizoen al niet slecht, maar kunnen we komend seizoen nog meer spektakel verwachten. Hij denkt dat het kampioenschap zal gaan tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing, maar sluit ook een stunt van één van de andere teams niet uit. Hij verwacht in het bijzonder veel van Force India en Renault. Een echte reden voor de opmars van deze twee teams geeft hij niet, maar hij rekent desondanks op een spectaculair jaar.

"Het afgelopen seizoen was zo slecht nog niet, met twee teams die aan het vechten waren om de titel", zo begint Isola. "Aan het einde van het seizoen kwam Red Bull Racing daar nog als derde team bij. Ik verwacht dat deze teams ook dit jaar weer met elkaar in gevecht zullen gaan, plus een aantal verassingen. Ik weet zeker dat Renault competitiever zal zijn dan vorig jaar, en Force India waarschijnlijk ook. Hopelijk wordt het een interessant seizoen."

Ontdek het op Google Play