'Robert Kubica komend seizoen aan de slag voor Williams'

News


Joas van Wingerden

'Robert Kubica komend seizoen aan de slag voor Williams'

Met nog slechts anderhalve maand te gaan voordat de wintertests in Barcelona van start gaan, blijft een officiële mededeling van Williams over de coureurskeuze nog altijd uit. Inmiddels lijkt het wel steeds minder waarschijnlijk dat de renstal een vaste plek heeft voor Robert Kubica, maar volgens het Franse medium l'Equipe is er wel degelijk een rol voor hem weggelegd bij het team.

De hele Formule 1-wereld houdt haar adem in; wanneer komt het verlossende woord van Williams? Het team heeft voor twee ware soaps gezorgd, eerst met de onduidelijkheid over Massa's toekomst, daarna volgde het gegis over de mogelijke rentree van Robert Kubica in de sport. Al sinds begin december wijst steeds meer erop dat het team de Rus Sergey Sirotkin aanneemt als Massa's vervanger, maar volgens l'Equipe is er nog hoop voor de Kubica-fans: "De officiële beslissing zal snel bekendgemaakt worden, maar Williams kiest voor Sergey Sirotkin," meldt men. "Maar nog niet alles is verloren voor de Kubica-fans, want de Pool krijgt een rol als reservecoureur," klinkt het resoluut.

Het zou een mooie consessie zijn, als Kubica ondanks het mislopen van een volledige rentree toch weer af en toe in actie kan komen in de Formule 1. Volgens l'Equipe zou Williams de Poolse coureur tijdens vrijdagtrainingen af en toe kunnen inzetten, waardoor hij toch weer deels meedoet aan raceweekenden. Er zou echter te veel twijfel over zijn mogelijkheden zijn om hem als vaste coureur in te zetten. Daarbij lijkt het ook een grote rol te spelen dat Sirotkin een flinke bak geld meer dan Kubica mee zou nemen naar het team. Volgens Felipe Massa is geld zelfs de belangrijkste factor bij Williams in hun zoektocht naar zijn vervanger.

Ontdek het op Google Play