Sato mag ondanks slecht seizoen aanblijven in Formule 3

News


Jeen Grievink

Sato mag ondanks slecht seizoen aanblijven in Formule 3

Marino Sato maakte in 2017 zijn debuut in het Europees Formule 3-kampioenschap, maar was weinig succesvol. Toch krijgt de 18-jarige Japanner aankomend seizoen nog een kans. Hij heeft te horen gekregen dat hij mag aanblijven bij het team van Motopark.

Sato begon zijn autosportloopbaan in 2011 bij het karten. In 2012 werd hij vicekampioen in het Aziatische KF3-kampioenschap. In 2015 maakte hij de overstap naar de Formule 4, waar hij zijn debuut maakte bij het team van Vincenzo Sospiri Racing. Goede resultaten boekte hij zelden, maar toch werd hij in 2017 geïntroduceerd als nieuwe rijder bij Motopark, een Duits team in de Formule 3. Hier behaalde Sato in zijn debuutseizoen slechts één punt, maar toch mag hij aanblijven.

"Ik ben blij dat ik nog een kans krijg", zo wordt de Japanse tiener geciteerd door GPUpdate. "In het afgelopen jaar heb ik erg veel geleerd en ik voel me hierdoor beter voorbereid op het kampioenschap. Dit is één van de redenen geweest dat ik eerder ovor Motopark als team heb gekozen en het blijkt nu wel dat het de juiste keuze was." De 18-jarige rijder wordt bij het team van Motopark vergezeld door Red Bull-junior Dan Ticktum.

Ontdek het op Google Play