Alonso: "Nu ik Indy 500 niet kan rijden, wil ik Le Mans inplannen"

News


Jeen Grievink

Alonso: "Nu ik Indy 500 niet kan rijden, wil ik Le Mans inplannen"

Fernando Alonso neemt regelmatig een kijkje bij andere raceklassen. De coureur van McLaren heeft zijn eerste rondes dan ook achter de rug in aanloop naar de 24 uur van Daytona. Tijdens de traditionele testdagen reed hij gisteren vijf keer de baan rond. Na afloop was de Spanjaard enthousiast en wil hij meer proeven van het endurance-avontuur.

"Deze race is voor mij een allereerste stap in het endurance-racen", zo sprak hij na afloop op de persconferentie. "Ik wil nu met name gaan kijken hoe deze wedstrijden in elkaar steken en of ik ze leuk vind." De Formule 1-coureur van McLaren heeft al vaker laten doorschemeren dat hij graag eens een gooi wil doen naar The Triple Crown. Nu een uitstapje naar de Indy 500 er niet in zit, hoopt Alonso in 2018 wel de 24 uur van Le Mans aan zijn agenda te kunnen toevoegen.

"Nu het geen mogelijkheid is voor mij om de Indy 500 te rijden, zou het geweldig zijn als ik Le Mans dit jaar wel kan inplannen", zo zegt de tweevoudig wereldkampioen. "En dan hoop ik dat ik er volgend jaar wel weer bij kan zijn bij de Indy 500." Hoe alles hem gaat bevallen, weet Alonso nog niet. Hij laat het echter gewoon op zich afkomen.

"Na afloop van de 24 uur van Daytona en de 24 uur van Le Mans zal ik - hoop ik - een beter beeld hebben van deze kampioenschappen", zo zegt de Spanjaard, die echter niet voor spek en bonen gaat meedoen. "Het is uiteraard een grote uitdaging, maar ik ben er klaar voor. Ik wil - net als in Indianapolis - vooral genieten, maar als er een kans is om competitief te zijn, dan zullen we er zeker voor gaan."

Ontdek het op Google Play