Aston Martin: 'Meerdere teams hebben interesse in F1-motor'

News


Joas van Wingerden

Aston Martin: 'Meerdere teams hebben interesse in F1-motor'

Aston Martin overweegt al langere tijd om per 2021 in de Formule 1 te stappen als motorleverancier. De nieuwe motorreglementen moeten de weg vrijmaken voor externe leveranciers, waar Aston Martin er mogelijk dus één van wordt. Volgens CEO Andy Palmer is er al vanuit meerdere teams interesse getoond.

Per 2021 gaat het nieuwe motorreglement in de Formule 1 van kracht. De nieuwe formule moet eenvoudiger zijn dan de huidige. Zo is in het voorstel opgenomen dat er meer standaardisering is van onderdelen en dat de beruchte MGU-H verdwijnt. De motor moet daardoor goedkoper te produceren zijn en het verschil in prestaties tussen verschillende motoren moet verkleind worden. Aston Martin houdt de ontwikkeling nauwgezet in de gaten en heeft inmiddels al twee voormalige Ferrari-ingenieurs fulltime op het project gezet. In gesprek met Motorsport legt Aston Martin-CEO Andy Palmer uit dat er al interesse in de motor is getoond door meerdere teams.

Naast Red Bull Racing, de vaste partner van het merk, zouden dus ook andere teams mogelijk gebruik willen gaan maken van de nog te ontwikkelen motor. Voorlopig is het nog wel even afwachten hoe het allemaal verloopt. Palmer legt uit: "We hebben een grove berekening gemaakt van de kosten de baten. Uiteindelijk moet het zich uitbetalen op het gebied van marketing." Die marketing richt zich dan vooral op een nieuwe auto van Aston Martin, waarmee het concurrentie als Ferrari en McLaren van een weerwoord wil voorzien. "De timing is erg goed, want in 2021 willen we die auto ongeveer op de markt brengen."