'Max Verstappen niet de populairste sporter in Limburg'

News


Joas van Wingerden

'Max Verstappen niet de populairste sporter in Limburg'

Hoewel Max Verstappen werd geboren in België, heeft hij zijn roots in Limburg liggen. Verstappen wordt dan ook over het algemeen gezien als Limburger. De Limburger deed onderzoek onder haar lezers naar de populariteit van Limburgse topsporters, maar daar komt de Formule 1-coureur niet als 'winnaar' uitrollen.

Het is wel duidelijk dat de Formule 1 in Nederland een enorme populariteitsgroei doormaakt sinds Max Verstappen aan zijn succesvolle carrière in de sport begon. Uit alle hoeken van het land reizen duizenden fans richting Spa, de Red Bull Ring en komend jaar ongetwijfeld ook naar Hockenheim. Zandvoort raakt in mei vast weer hermetisch afgesloten van de buitenwereld door alle files richting de Jumbo Racedagen met Verstappen als hoofdgast. Toch is men in Limburg niet onverdeeld enthousiast, want Verstappen moet op een aantal fronten wielrenner Tom Dumoulin en voetbalster Lieke Martens voor zich dulden als populairdere 'Limburger'.

Zo blijkt uit het onderzoek onder de lezers van De Limburger dat Verstappen van de drie Limburgse sporters gezien wordt als degene met de meeste sterallures, vindt men de sportieve prestaties van Martens en Dumoulin indrukwekkender en blijft men liever thuis om naar het wielrennen van Dumoulin te kijken dan naar een Grand Prix te kijken. Daar staat wel tegenover dat men het waarschijnlijker acht dat Verstappen wereldkampioen wordt, dan dat Dumoulin de Tour de France wint of Lieke Martens wereldkampioen wordt met Oranje. Het beste 'uithangbord' volgens de provincie is Dumoulin, gevolgd door Verstappen. De Limburgers gaan met afstand het liefst op de foto met Lieke Martens.