Lance Stroll: 'Ik heb de critici het tegendeel bewezen'

News


Joas van Wingerden

Lance Stroll: 'Ik heb de critici het tegendeel bewezen'

Williams-coureur Lance Stroll wordt wel eens neergezet als iemand die zijn plek in de Formule 1 vooral vanwege het geld van zijn vader heeft. Toch vindt de Canadees zelf dat hij in zijn eerste Formule 1-seizoen heeft aangetoond dat hij zijn plek gewoon verdiend op basis van zijn eigen kunnen.

Lawrence Stroll, de vader van Lance, is een schatrijke Canadese zakenman die voor het Formule 1-seizoen van 2017 een grote kapitaalinjectie deed in het team. Als tegenprestatie kreeg zijn zoon een vaste plaats bij Williams. In het begin van het seizoen liet Stroll zien dat hij het moeilijk had, dat door het verschil met zijn zeer ervaren teamgenoot Felipe Massa ook nog uitvergroot werd. Toch pakte Stroll in Baku zijn eerste podium en ging het richting het einde van het seizoen steeds wat beter. De 19-jarige vindt zelf dan ook dat hij de critici heeft bewezen dat hij in de sport thuishoort: "Dat weet ik wel zeker. Als sommige mensen dat niet zo zijn, is dat hun probleem," aldus Stroll tegenover Motorsport.com.

Toch was het naar eigen zeggen geen doel om zich tegenover de critici te bewijzen: "Ik deed het voor mezelf, dat is de hele tijd mijn motivatie geweest. Ik wilde mezelf bewijzen dat ik staat ben om het beste eruit te halen," vervolgt Stroll. Hoewel het gaandeweg wat beter ging, is hij naar eigen zeggen als persoon niet veranderd in het seizoen. Hij kijkt positief terug: "Het was een geweldig jaar en we hebben absoluut mooie resultaten behaald en records gebroken." De Canadees zou naar eigen zeggen van tevoren hebben getekend voor het seizoen dat hij nu heeft gehad.

Ontdek het op Google Play