Bottas: "Dat was de belangrijkste reden dat Lewis mij versloeg"

News


Jeen Grievink

Bottas: "Dat was de belangrijkste reden dat Lewis mij versloeg"

Valtteri Bottas kende een redelijk debuutjaar bij Mercedes, maar kon nimmer in het spoor blijven van teamgenoot Lewis Hamilton. De Brit won zeer overtuigend de wereldtitel en haalde gedurende het seizoen een vrij constant niveau. Bottas wil proberen dit volgend jaar ook te bereiken, zo zegt hij in gesprek met Motorsport.com.

Bottas maakte vorig jaar op het allerlaatste moment de overstap naar het Formule 1-team van Mercedes en had zodoende weinig tijd om zich voor te bereiden. Toch begon de Fin sterk aan zijn debuutseizoen bij de Duitsers. Hij boekte al snel twee overwinningen en leek geen last te hebben van aanpassingsproblemen. Maar na de zomerstop zakte hij behoorlijk terug en zag hij de concurrentie uitlopen. In totaal kwam Bottas tot drie Grand Prix-zeges en viermaal poleposition.

De rijder van Mercedes erkent dat het volgend seizoen beter moet, wil hij in het spoor blijven van teamgenoot Lewis Hamilton. Ook het behalen van een constant niveau is iets dat Bottas volgend seizoen wil nastreven. "Mijn doel voor volgend jaar is om meer races te winnen, want met het huidige puntensysteem moet dat gewoon als je de titel wil winnen", zo zegt hij. "Ook wil ik constant zijn, want dat was ik afgelopen jaar niet. Soms presteerde ik goed, soms niet. Dat was de belangrijkste reden dat Lewis mij kon verslaan. Hij was steeds sterk en dat is iets wat ik volgend jaar ook wil bereiken."

Het was voor Bottas zijn eerste seizoen in een topauto bij een topteam, maar toch wilde hij direct een gooi naar het kampioenschap doen. "Ik stel altijd hoge doelen", zo zegt hij strijdbaar. "Ik wist dat die kans er was omdat ik bij een team kwam dat al drie jaar dominant was. Ik wilde uiteraard winnen, maar dat doel heb ik helaas niet gehaald."

Ontdek het op Google Play