Toto Wolff: 'De top komt in 2018 nog dichterbij elkaar'

News


Joas van Wingerden

Toto Wolff: 'De top komt in 2018 nog dichterbij elkaar'

Mercedes was afgelopen jaar, ondanks de dreiging van Ferrari, toch weer heer en meester in de Formule 1. Dat Ferrari dichterbij is gekomen, hoort bij een trend volgens Wolff. Hij verwacht dat die trend doorzet in 2018 en dat Mercedes het nog zwaarder zal krijgen.

Vanaf het jaar dat de Formule 1 overging op de huidige hybride V6-motoren is Mercedes lang dominant geweest. Afgelopen seizoen leek het er lang op dat de heerschappij van de renstal ten val gebracht zou worden door Ferrari, maar uiteindelijk zorgde Lewis Hamilton ervoor dat het niet zo ver kwam. Volgens Wolff is de verwachting voor volgend jaar echter dat het nog zwaarder wordt: "Als de reglementen er al wat langer zijn, komt het veld dichterbij elkaar. Het zag er wat mij betreft al spannend uit, afgelopen jaar. Eén ding is zeker: het wordt volgend jaar nog lastiger om Ferrari en Red Bull Racing het hoofd te bieden," zo zegt Wolff tegen Speedweek. "Misschien zijn er zelfs weer meer teams in de top te vinden."

Wolff kijkt verder terug op de auto van het afgelopen seizoen en concludeert dat er nog aardig wat tekortkomingen verholpen moeten worden. "We hebben een idee hoe we de problemen kunnen oplossen, maar de auto zal niet perfect zijn volgend jaar. Zeker niet in alle races. Het is belangrijk dat we wel voor het grootste gedeelte van het seizoen weer de beste auto hebben." Niet alleen Ferrari maakte het Mercedes lastig in het afgelopen jaar, in de tweede helft van het seizoen kon Red Bull Racing het af en toe ook op eigen kracht winnen van de Zilverpijlen. McLaren hoopt volgend jaar met de Renault-motor ook weer voorin te vinden te zijn.

Ontdek het op Google Play