Stoffel Vandoorne: 'In het begin was ik niet goed genoeg'

News


Joas van Wingerden

Stoffel Vandoorne: 'In het begin was ik niet goed genoeg'

McLaren-coureur doet een boekje open over zijn start in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen. Volgens de Vlaming ging het in het begin niet helemaal zoals gehoopt, maar dat lag niet alleen aan de tegenvallende prestaties van de Honda-motor.

De 25-jarige Belgische coureur Stoffel Vandoorne debuteerde in het afgelopen seizoen bij McLaren. Niet alleen was de auto niet zo goed als hij had gehoopt, ook hijzelf had naar eigen zeggen moeite om een goede vorm te vinden: "Ik wist in het begin dat het niet goed genoeg was, het was ondermaats. Dat had ook te maken met het feit dat ik met veel problemen kampte. De eerste races waren niet zoals ik dat moet kunnen," zo zegt hij tegen Motorsport.com. "Het is wel pas mijn eerste seizoen in de Formule 1, dus ik moest nog alles opbouwen. Het samenwerken met het team en de monteurs moest nog van de grond komen."

Dat McLaren kampte met een moeilijke auto, hielp Vandoorne niet mee om snel zijn weg te vinden. Toch kwam dat op een gegeven moment wel goed: "Toen het allemaal wat beter liep, kwam het van de grond. Ik bouwde ervaring op de baan op, ging wat vaker langs in de fabriek en bestudeerde de verzamelde gegevens wat meer." Hoewel Vandoorne uiteindelijk dus toch nog een hoop positieve ontwikkelingen heeft meegemaakt in 2017, is hij nog lang niet waar hij wil zijn: "Ik denk dat ik me meer op mijn gemak voel als ik voorin het veld mee kan doen om de winst." Of dat in 2018 al kan, weet de Vlaming nog niet. "Het gaat de goede kant op, maar de Formule 1 laat zich moeilijk voorspellen."

Ontdek het op Google Play