Red Bull Racing maakt mogelijk overstap naar Honda-motoren: "Alles ligt open"

News


Jeen Grievink

Red Bull Racing maakt mogelijk overstap naar Honda-motoren: "Alles ligt open"

Red Bull Racing rijdt ook aankomend seizoen nog met de motoren van Renault, maar daarna lijkt de samenwerking ten einde te komen. De Franse fabrikant sprak in een eerder stadium al uit waarschijnlijk niet verder te willen met Red Bull, en nu laat ook de Oostenrijkse renstal weten te kijken naar andere mogelijkheden.

Red Bull Racing en juniorenformatie Scuderia Toro Rosso reden de afgelopen seizoenen met Renault-motoren, maar de samenwerking verliep niet altijd zonder problemen. Ook afgelopen jaar kwamen de partijen regelmatig lijnrecht tegenover elkaar te staan. De krachtbronnen van Renault waren lang niet altijd even betrouwbaar en konden ook qua vermogen niet meekomen met de top. Hoewel deze problemen ook sterk aanwezig waren bij Honda, heeft Red Bull toch de gok genomen haar opleidingsteam te gaan laten rijden met de krachtbronnen van de Japanners.

Red Bull hoopt dat de combinatie tussen Toro Rosso en Honda dusdanig goed uitpakt, dat ook de hoofdmacht van de renstal in de toekomst de overstap kan maken. Red Bull Racing en Renault zijn in 2018 nog tot elkaar veroordeeld, maar daarna ligt alles open. Topman Helmut Marko heeft er vertrouwen in. "We zijn heel blij met de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda", zo zegt hij op de officiële website van de Formule 1.

"Toro Rosso gaat alles op alles zetten om een competitieve auto neer te zetten. We geloven zeker in Honda, anders hadden we deze stap niet gezet", zo vervolgt Marko zijn verhaal. "Ik ben enorm onder de indruk van de faciliteiten die ze hebben en de vastberadenheid om te winnen." Marko hoopt dan ook dat de samenwerking een succes wordt, want dat zou voor Red Bull Racing de keuze voor een nieuwe motorpartner een stuk gemakkelijker maken.

"Het is nu gewoon een kwestie van alles bij elkaar brengen. We zijn ervan overtuigd dat dit moment sneller komt dan iedereen verwacht. We houden de situatie nauwlettend in de gaten. Na 2018 ligt alles open", aldus Marko.

Ontdek het op Google Play