Niki Lauda: 'Verstappen heeft Red Bull om de tuin geleid'

News


Joas van Wingerden

Niki Lauda: 'Verstappen heeft Red Bull om de tuin geleid'

Max Verstappen tekende afgelopen seizoen verrassend genoeg voor een extra jaar bij Red Bull Racing. De Nederlander ligt nu vast tot en met 2020 bij de Oostenrijkse renstal. Volgens Mercedes-adviseur Niki Lauda heeft Verstappen een slim spelletje gespeeld wat hem veel geld oplevert.

Vlak voor de Grand Prix van de Verenigde Staten verrasten Max Verstappen en Red Bull Racing iedereen door aan te kondigen dat de 20-jarige coureur zijn contract met een jaar verlengde. Hoewel de Nederlander dit seizoen veel pech had en zelf werd gelinkt aan een vroegtijdige overstap naar Mercedes of Ferrari, gaf Verstappen aan 'vertrouwen in de toekomst' te hebben bij zijn huidige team. Mercedes-adviseur en oud-coureur Niki Lauda reageerde afgelopen week op de geruchten dat Verstappen destijds ook al met Mercedes had gesproken over de mogelijkheden aldaar, maar ontkende dat Mercedes hem een aanbod heeft gedaan.

Volgens Lauda heeft Verstappen het erg slim aangepakt in de aanloop naar zijn nieuwe contract. In gesprek met Servus TV zegt hij: "Ik heb een goede relatie met Helmut Marko en we vliegen vaak samen, dus we spreken elkaar regelmatig. Als hij het idee heeft dat iemand je van hem af wil nemen, zorgt hij snel voor een nieuw contract. Ik heb hem uitgelegd dat hij veel geld had kunnen besparen op Verstappen, omdat wij hem nooit een aanbod hebben gedaan en nooit met hem over geld hebben gesproken." Verstappen zou echter hebben doen vermoeden dat Mercedes geïnteresseerd was en volgens Lauda heeft hij zichzelf dus een flinke salarisverhoging toe weten te spelen.

Ontdek het op Google Play