Mol snapt nominatie Verstappen niet: "Wat heeft hij gewonnen?"

News


Léon le Comte

Mol snapt nominatie Verstappen niet: "Wat heeft hij gewonnen?"

In een dubbelinterview met Metro geven Olav Mol en Jack Plooij uitleg over hun theatershow die gaat over de Formule 1. Ook laten ze zich uit over de nominatie voor Max Verstappen als Sportman van het Jaar.

Max Verstappen zal dit jaar niet aanwezig zijn op het gala voor de verkiezing van Sportman van het Jaar. Plooij en Mol snappen wel waarom de Red Bull-coureur niet aanwezig is morgenavond. Vorig jaar won de toen 19-jarige Verstappen de prijs, maar ze snappen niet waarom hij nu opnieuw is genomineerd. In vergelijking met de andere sporters heeft Verstappen minder gepresteerd, vindt Mol. "Wat heeft hij gewonnen? Kun je twee gewonnen F1-races vergelijken met Europese kampioenschappen, wereldtitel of een grote wielerronde als de Giro d'Italia?", vraagt de Ziggo-verslaggever zich af.

Volgens Plooij snapt Verstappen zelf ook niet waarom opnieuw kans maakt op de titel. Daarvoor moet hij eerst meer gaan, vindt Verstappen zelf. "Ik zeg niet dat Max geen topprestatie levert. Het is supergaaf wat hij doet. Maar vraag het maar aan hemzelf. Ik moet alles winnen, zegt hij dan, en dan niet een paar wedstrijdjes." Dat Verstappen vorig jaar wel werd gekozen tot Sportman van het Jaar ligt anders, stelt Mol. "Zijn eerste zege in de Formule 1 had zo'n grote impact, omdat hij de jongste ooit was. Nota bene tijdens zijn debuut voor Red Bull. Dat valt prima uit te leggen. Maar dit seizoen heeft hij slechts twee races gewonnen", aldus Olav Mol die samen met zijn collega Jack Plooij de aankomende maanden in de theaters staat.


Ontdek het op Google Play